POŽARNA SITUACIJA IZ OPERATIVNOG CENTRA AGENCIJE ZA UPRAVLJANJE HITNIM SITUACIJAMA - OC AUVS NASTAVLJA MIRNO

POŽARNA SITUACIJA IZ OPERATIVNOG CENTRA AGENCIJE ZA UPRAVLJANJE HITNIM SITUACIJAMA - OC AUVS NASTAVLJA MIRNO

Napravljeno dana 08/15/2021

Hajvali /Pristina, 15 Avgust 2021

Oslanjajuci se na redovne izvestaje sa Emergentnih Operativnih Centara 112 (EOC 112) u Operativnom Centru Agencije za Upravljanje Vanrendnim Situacijama R.Kosova (OC AEU) Iz izvještaja Hitnih operativnih centara 112 (EOC 122) u Operativnom centru Agencije Emergentnog Upravljanja (OC AEU) prethodnih dana od dt. 13.08 do izvještaja od 20.00 -07: 00 dt.15.08.2021 na celoj teritoriji Republike Kosovo, situacija je mirna bez opasnosti od požara sa tendencijom pogoršanja!

Planinski požar u opštinama Suva Reka i Mališevo, koji je poceo u selu Doberdolan i pretio da ce se proširiti na selo Pagaruše u opštini Mališevo, nakon intervencije jedinica ovih opština uz pomoc drugih opština iz Prizrena Regije, uspjela staviti kontrolu do potpune eliminacije.

Do pre nekoliko dana, pojava požara u opštini Vucitrn predstavljala je rizik od prosirenja i pretnje, što je uspelo da se upravlja pomocu kapaciteta opštine i pomoci iz susednih opština, koordinirano od strane EOC 112 Mitrovica jug i EOC 112 Prištine. Ostale regije stanje je uglavnom mirno, ne iskljucujuci požare na planinama i poljskim, koji su upravljani redovnim kapacitetom i bez rizika do postanu prijetnja.

Profesionalne Jedinice za Protiv pozarnu zastitu i Spasavanje u zemlji su u stanju pripravnosti , prate pomno situaciju i spremne su reagovati gde god se eventualno pojavi potreba za njih.

Emergentno Operativni Centri 112 u set regija Kosova prate situaciju 24/7 , koordiniraju pomoc lokalnim vlastima u slucaju potrebe ili na njihov zahtev od centrallne vlade.

Jedinstveni Emergentni Broj 112 je bezplatan i na usluzi svim gradjanima zemlje 24/7.