Odeljenje za vanredne situacije

Misija

Misija Odeljenja za vanredne situacije je da objedini misije Ministarstva u oblasti pripravnosti, prevencije, reagovanja i oporavka. Nadgledati koordinaciju i razvoj kapaciteta i sredstava neophodnih za pripremu za suocavanje sa prirodnim i drugim katastrofama. Sprovesti strategije, politike i smernice za planiranje za izgradnju kapaciteta za prevenciju, zaštitu, reagovanje i oporavak širom zemlje.

Njegove sekcije su:

Odsek za analizu i planiranje u vanrednim situacijama

Bavi se vodenjem konkretnih inicijativa, sprovodi napore u planiranju politike spremnosti i analizira rezultate takvih politika i programa, u okviru misije Odeljenja, u cilju jacanja spremnosti zemlje.

Odsek za koordinaciju pripravnosti

Primarna misija ovog odeljenja je izgradnja i sprovodenje programa nacionalne pripremljenosti za sve vrste rizika, programa namenjenog jacanju kapaciteta agencija na centralnom, regionalnom i lokalnom nivou i privatnog sektora u oblasti prevencije, zaštite, reagovanja i oporavak od prirodnih katastrofa i katastrofa koje prouzrokuje covek. To postiže preko regionalnih koordinatora, koji se staraju o proširenju programa centralnog nivoa za tehnicku pomoc´, planiranju spremnosti, proceni kapaciteta i potreba, kao i o izveštavanju o pitanjima spremnosti.

Integrisani centar za obuku

Razvija, upravlja i koordinira sve programe obuke, edukacije i vežbe u oblasti upravljanja vanrednim situacijama i javne bezbednosti kako bi osigurao da je zemlja spremna da spreci, zaštiti i odgovori na sve prirodne opasnosti ili opasnosti koje prouzrokuje covek.

Go back