Vesti
Generalni direktor AME posetio je opštinu Gnjilane

Generalni direktor AME posetio je opštinu Gnjilane

Napravljeno dana 12/11/2020
Gnjilane, 29.09.2020

Generalni direktor Agencije za upravljanje vanrednim situacijama, g. Fadil Kodra sa saradnicima posetio je danas opštinu Gnjilane, primio ga je gradonacelnik g. Lutfi Haziri.

Gradonacelnik Gnjilana, g. Lutfi Haziri upoznao je generalnog direktora AME, g. Fadila Kodru sa opštim dešavanjima u opštini Gnjilane sa posebnim naglaskom na upravljanje situacijom nakon širenja virusa Corona COVID-19 na Kosovu i ucešc´e opštine Gnjilane sa ovom zaraznom bolešc´u.

Gradonacelnik je informisao ucesnike o uspostavljanju mehanizama za upravljanje pandemijom Opštinskog štaba za vanredne situacije i KOEL. Ovom prilikom se zahvalio AME na pomoc´i pruženoj u savetovanju opštinskih tela preko predstavnika AME u ovim mehanizmima kao: ŠEF KOE-112 u Gnjilanu i komandant MPU, koji su dali dragocen doprinos.

Tokom sastanka razgovarano je o temama vezanim za trenutnu situaciju sa kojom se suocavamo u slucaju pandemije Covid 19, povec´anju saradnje AME sa opštinskim nivoom, izgradnji kapaciteta u tehnickim ljudskim resursima i izgradnji infrastrukture u oblasti vanrednih situacija radi proširenja postojec´ih prostore. MPU garaža, kao i izgradnja kancelarija za KOE-112.

  Sastanak je protekao u vrlo konstruktivnom duhu, gde su se obe strane dogovorile da koordiniraju radom i odgovornostima koje pripadaju vama.