Lajme
Prezantohet web aplikacionin për Sistemin e Komandës se Incidentit së Gjeneratës se Ardhshme
Prezantohet web aplikacionin për Sistemin e Komandës se Incidentit së Gjeneratës se Ardhshme

Prezantohet web aplikacionin për Sistemin e Komandës se Incidentit së Gjeneratës se Ardhshme

Krijuar në datën 12/10/2020
Drejtori I Përgjithshëm i AME-së z. Fadil Kodra priti sot ne takim pune William Martinez zëvendës Drejtor i Programeve në kuadër të Qendrës për Marrëdhënie Civile-Ushtarake (CCMR) dhe Dr. Urim Vejselin bashke-drejtor i SPS ARCECP (Science for Peace and Security Advanced Regional Civil Emergency Coordination Pilot ) për Maqedoni, ku prezantuan ueb aplikacionin për Sistemin e Komandës se Incidentit i Gjeneratës se Ardhshme –SKKI, sistem ky qe siguron pasqyrimin e situatës për reaguesit te shpërndarë ne terren.

Ky projekt i zhvilluar ne bashkëpunim me Departamenti Amerikan i Sigurisë Kombëtare dhe Drejtoria e Shkencave dhe Teknologjisë S&T te mbështetur nga NATO do te zbatojnë projektin SKKI ne Ballkanin Perëndimor për ngritjen e kapaciteteve ne reagimet emergjente dhe te menaxhimit ne rajon.