Lajme
Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit ne mes AME-së dhe JICA Japoneze.

Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit ne mes AME-së dhe JICA Japoneze.

Krijuar në datën 12/11/2020
Prishtinë,02.10.2020

Sot ne selin e AME-së u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit ne mes te AME-së dhe JICA-së Japoneze për implementimin e Sistemit te Paralajmërimit të Hershëm te Zjarreve Malore – NFFIS dhe Zvogëlimit te Rrezikut nga rrëshqitjet me metoda ekologjike ECO DRR. Ky projekt do te implementohet ne periudhën 5 vjeçare ku JICA do te financoj dhe ndihmoj me ekspert ne realizimin e tij.

Ne ketë eveniment te nënshkrimit për bashkëpunimit morën pjesë z. Jiro Takeichi, Përfaqësues Kryesor JICA Balkan Office dhe z. Mitsunori Ogasawara, Ushtrues Detyre Ambasador i Ambasadës Japoneze në Kosovë.

Drejtori i Përgjithshëm i AME-së i falënderoj shtetin Japonez për vullnetin dhe besimin e shprehur ne mbështetje të Kosovës për ngritjen e kapaciteteve ne fushën e menaxhimit emergjent dhe shprehi gatishmëri për mbështetje dhe bashkëpunim drejt arritjes së përbashkët.