No items.
Mbahet ushtrimi fushor - Mirusha 2017

Mbahet ushtrimi fushor - Mirusha 2017

Malishevë, 12 korrik.  Për dy ditë me radhë, në Malishevë, organizuar nga Komuna e Malishevës dhe Agjencionin për Menaxhimin e Emergjencave (AME),ne mbeshtetje te UNDP dhe BEDRIN (Balkans and Europe for Development of Resilience Initaitives),  është mbajtur ushtrimi fushor “Mirusha2017”. Në këtë ushtrim ishin të kyçura të gjitha institucionet përgjegjëse lokale dhe AME, si dhe organizatat joqeveritare, pastaj kompanitë për menaxhimin e ujërave dhe mbeturinave, si dhe sektori privat.

Mbahet takimi i Dytë për Ushtrimin e Aksidenteve Masive - OPLAN LEONARDO Mass Casualty Exercise

Mbahet takimi i Dytë për Ushtrimin e Aksidenteve Masive - OPLAN LEONARDO Mass Casualty Exercise

Me 05.07.2017 është mbajt takimi i dytë planifikues në ambientet e AME-së rreth Planifikimit të ushtrimit në Aeroportin e Gjakovës, me skenar  rrëzimi i   aeroplanit.
AME merr pjesë në Trajnimin Operacional në Gjermani

AME merr pjesë në Trajnimin Operacional në Gjermani

Me ftesën zyrtare   nga konsorciumi   IPA FLOODS, mekanizmi evropian për mbrojtjen civile, AME është duke marr pjesë në trajnimin operacional  ”Pompat me Kapacitet të Lartë ”nga data 23.04.2017 deri më 26.04.2017 ne Deggendorf të Gjermanisë .

Mbahet trajnimi  për kërkim shpëtim në vise malore

Mbahet trajnimi për kërkim shpëtim në vise malore

Kursi i organizuar nga ana e Ambasadës Amerikane për kërkim shpëtim në vise malore dhe shpëtimi  me Helikopter i mbështetur nga KFOR-i Amerikan u realizua nga dt 18.04.2017 deri me 25.04.2017 në ambiente të ndryshme, duke filluar në AKSP, Kampin BONSTEEL , dhe Malet e Sharrit –lokacioni Shtëpia e Malorëve në Prizren.
Trajnimi operacional me Modulin e Kërkim Shpëtimit në Ujëra Sipërfaqësorë

Trajnimi operacional me Modulin e Kërkim Shpëtimit në Ujëra Sipërfaqësorë

Trajnimi operacional me Modulin e Kërkim Shpëtimit në Ujëra Sipërfaqësorë , i planifikuar dhe zbatuar nga AME, nga dt.22-23.04.2017 në Liqenin e Badofcit u zhvillua në përkujdesjen dhe mbështetjen e Agjencisë së Menaxhimit Emergjent .
Pajisen  me uniforma pune  Njësit Profesionale të Zjarrfikëjes dhe Shpëtimit

Pajisen me uniforma pune Njësit Profesionale të Zjarrfikëjes dhe Shpëtimit

Agjencia e Menaxhimit Emergjent/MPB  bazuar në UA Nr. 26/2012 për Uniformën dhe Simbolet e NjPZSH-ve ka realizuar  pajisjen e të gjitha NJPZSH-ve në nivel vendi me uniforma të punës. 
Training for professional examinations in the field of fire protection

Training for professional examinations in the field of fire protection

[ Translated automatically with Google Translate ]

Training "Preparing candidates for professional examinations in the field of fire protection" which lasts from 03.03.2014 until 04.11.2014.
EMA began training for extinguishing fires

EMA began training for extinguishing fires

[ Translated automatically with Google Translate ]

Today, the Emergency Management Agency of the Ministry of Internal Affairs began training for extinguishing fires plains and mountain Reka municipality, Gjilan, erected as Malisheva, Pristina and Istok. 
123456789