AME pranon pajisje nga Programi IPA FOODS për mbrojtje nga vërshimet

AME pranon pajisje nga Programi IPA FOODS për mbrojtje nga vërshimet

Ne vazhdën e zhvillimeve brenda programit IPA FLOODs, Kosova si dhe shtetet tjera përfituese u pajisen me mjete dhe pjesë ndihmëse  për mbrojtje nga vërshimet si: pompa te kapacitetit te lartë me rimorkio, barriera, mbushës rërë, tenda fushore, mbajtës të ujitë dhe mjete shtesë te tjera.
Finalizohet me sukses Ushtrimi Fushor MASCAL 2017

Finalizohet me sukses Ushtrimi Fushor MASCAL 2017

Mbahet me sukses ushtrimi fushor “MASCAL 2017” me skenar Rrëzimi i Aeroplanit Komercial ku si pasoj ka pasur lëndime ne masë.
Përgatitje për  ushtrimin fushor - MASCAL 2017

Përgatitje për ushtrimin fushor - MASCAL 2017

Agjencia e Menaxhimit Emergjent-AME/MPB në rolin dhe mandatin koordinues  Qeveritar për menaxhimin e fatkeqësive natyrore dhe fatkeqësive tjera, me përkrahje, organizim dhe asistencë nga Komanda e KFOR-it dhe me pjesëmarrjen e institucioneve vendore dhe ndërkombëtare, prezentë në Kosovë, me mandat reagimin në incidente specifike,  kanë planifikuar realizimin e Ushtrimit Fushor “MASCAL 2017” me skenar Rrëzim Aeroplani Komercial, ku si pasojë ka lëndime në masë.

Mbahet trajnimi për mbrojtje personale te zjarrfikësit

Mbahet trajnimi për mbrojtje personale te zjarrfikësit

Trajnimi për mbrojtje personale te zjarrfikësit me moton  "Technology for life" u zhvillua ne hapësirat e Agjencisë se Menaxhimit Emergjent ne  bashkëpunim me instruktor nga shërbimet e zjarrfikësve te Kroacisë te mbështetur nga kompania "Dräger" po e këtij vendi.
Mbahet ushtrimi fushor - Mirusha 2017

Mbahet ushtrimi fushor - Mirusha 2017

Malishevë, 12 korrik.  Për dy ditë me radhë, në Malishevë, organizuar nga Komuna e Malishevës dhe Agjencionin për Menaxhimin e Emergjencave (AME),ne mbeshtetje te UNDP dhe BEDRIN (Balkans and Europe for Development of Resilience Initaitives),  është mbajtur ushtrimi fushor “Mirusha2017”. Në këtë ushtrim ishin të kyçura të gjitha institucionet përgjegjëse lokale dhe AME, si dhe organizatat joqeveritare, pastaj kompanitë për menaxhimin e ujërave dhe mbeturinave, si dhe sektori privat.

Mbahet takimi i Dytë për Ushtrimin e Aksidenteve Masive - OPLAN LEONARDO Mass Casualty Exercise

Mbahet takimi i Dytë për Ushtrimin e Aksidenteve Masive - OPLAN LEONARDO Mass Casualty Exercise

Me 05.07.2017 është mbajt takimi i dytë planifikues në ambientet e AME-së rreth Planifikimit të ushtrimit në Aeroportin e Gjakovës, me skenar  rrëzimi i   aeroplanit.
AME merr pjesë në Trajnimin Operacional në Gjermani

AME merr pjesë në Trajnimin Operacional në Gjermani

Me ftesën zyrtare   nga konsorciumi   IPA FLOODS, mekanizmi evropian për mbrojtjen civile, AME është duke marr pjesë në trajnimin operacional  ”Pompat me Kapacitet të Lartë ”nga data 23.04.2017 deri më 26.04.2017 ne Deggendorf të Gjermanisë .

Mbahet trajnimi  për kërkim shpëtim në vise malore

Mbahet trajnimi për kërkim shpëtim në vise malore

Kursi i organizuar nga ana e Ambasadës Amerikane për kërkim shpëtim në vise malore dhe shpëtimi  me Helikopter i mbështetur nga KFOR-i Amerikan u realizua nga dt 18.04.2017 deri me 25.04.2017 në ambiente të ndryshme, duke filluar në AKSP, Kampin BONSTEEL , dhe Malet e Sharrit –lokacioni Shtëpia e Malorëve në Prizren.
123456789