Prezantohet web aplikacionin për Sistemin e Komandës se Incidentit së Gjeneratës se Ardhshme

Prezantohet web aplikacionin për Sistemin e Komandës se Incidentit së Gjeneratës se Ardhshme

Drejtori I Përgjithshëm i AME-së z. Fadil Kodra priti sot ne takim pune  William  Martinez  zëvendës Drejtor i Programeve në kuadër të Qendrës për Marrëdhënie Civile-Ushtarake (CCMR) dhe Dr. Urim Vejselin bashke-drejtor i SPS ARCECP  (Science for Peace and Security  Advanced Regional Civil Emergency Coordination Pilot ) për Maqedoni,  ku prezantuan ueb aplikacionin për Sistemin e Komandës se Incidentit i Gjeneratës se Ardhshme –SKKI, sistem ky qe siguron pasqyrimin e situatës për reaguesit te shpërndarë ne terren. 
Ky projekt i zhvilluar ne bashkëpunim me  Departamenti  Amerikan  i Sigurisë Kombëtare dhe Drejtoria e Shkencave dhe Teknologjisë S&T  te mbështetur nga  NATO do te zbatojnë projektin SKKI ne Ballkanin Perëndimor  për ngritjen e kapaciteteve ne reagimet emergjente dhe te menaxhimit ne rajon.